Gıda Teknolojisi Ders Kataloğu |
|||||
1. Sınıf |
|||||
---|---|---|---|---|---|
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I |
![]() |
2 | 0 | 2 |
GTP102 | Genel Mikrobiyoloji |
![]() |
3 | 2 | 5 |
GTP104 | Gıda Kimyası |
![]() |
3 | 0 | 3 |
GTP103 | Gıdalarda Temel İşlemler I |
![]() |
2 | 0 | 4 |
GTP101 | Kimya I |
![]() |
2 | 1 | 3 |
MAT127 | Matematik I |
![]() |
3 | 0 | 3 |
TDİ101 | Türk Dili I |
![]() |
2 | 0 | 2 |
YDİ101 | Yabancı Dil I (İngilizce) |
![]() |
2 | 0 | 2 |
Seçmeli | GIDA TEKNOLOJİSİ 1.SINIF GÜZ DÖNEMİ() | 7 | |||
ÇEV002 | Çevre Koruma |
![]() |
2 | 0 | 3 |
GTP105 | Laboratuvar Tekniği |
![]() |
3 | 1 | 4 |
Seçmeli | USD() | 3 | |||
ÇEV002 | Çevre Koruma |
![]() |
2 | 0 | 3 |
Toplam AKTS: | 34 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II |
![]() |
2 | 0 | 2 |
GTP204 | Gıda Endüstrisi Makinelerı |
![]() |
3 | 1 | 4 |
GTP203 | Gıdalarda Temel İşlemler II |
![]() |
2 | 0 | 2 |
GTP202 | Gıda Mikrobiyolojisi |
![]() |
3 | 2 | 5 |
GTP201 | Kimya II |
![]() |
2 | 1 | 3 |
MAT128 | Matematik II |
![]() |
3 | 0 | 3 |
TDİ102 | Türk Dili II |
![]() |
2 | 0 | 2 |
YDİ102 | Yabancı Dil II (İngilizce) |
![]() |
2 | 0 | 2 |
Seçmeli | GIDA TEKNOLOJİSİ 1.SINIF BAHAR DÖNEMİ() | 7 | |||
BİT006 | Bilgi ve İletişim Teknolojileri |
![]() |
2 | 1 | 4 |
GTP207 | Özel Gıda Ürünleri |
![]() |
2 | 1 | 3 |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2. Sınıf |
|||||
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
GTP311 | Bitkisel Yağ Teknolojisi |
![]() |
4 | 1 | 5 |
GTP312 | Et Teknolojisi |
![]() |
4 | 1 | 5 |
GTP315 | Meyve ve Sebze Teknolojisi |
![]() |
4 | 1 | 6 |
GTP313 | Süt Teknolojisi |
![]() |
4 | 1 | 6 |
GTP314 | Tahıl Teknolojisi |
![]() |
3 | 1 | 5 |
Toplam AKTS: | 27 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
MYOSTJ01 | Staj |
![]() |
0 | 2 | 5 |
Seçmeli | GIDA TEKNOLOJİSİ 2.SINIF BAHAR DÖNEMİ() | 25 | |||
GTP 428 | AMBALAJ VE DEPOLAMA TEKNİKLERİ |
![]() |
3 | 0 | 4 |
GTP422 | Beslenme İlkeleri |
![]() |
2 | 0 | 3 |
GTP 429 | BİYOTEKNOLOJİ |
![]() |
3 | 0 | 4 |
GTP 424 | ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ |
![]() |
2 | 1 | 4 |
GTP413 | Gıda Katkı Maddeleri |
![]() |
2 | 0 | 3 |
GTP405 | Hijyen ve Sanitasyon |
![]() |
3 | 0 | 3 |
GTP425 | Isıl Olmayan Gıda Muhafaza Teknikleri |
![]() |
2 | 0 | 3 |
MYOİE01 | İş Yeri Eğitimi |
![]() |
2 | 0 | 10 |
MYOİU01 | İş Yeri Uygulaması |
![]() |
3 | 0 | 15 |
GTP423 | Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi |
![]() |
2 | 1 | 3 |
GTP 426 | SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ |
![]() |
3 | 1 | 5 |
GTP 427 | TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ |
![]() |
3 | 1 | 5 |
Toplam AKTS: | 30 |