Gıda Teknolojisi Ders Kataloğu |
|||||
1. Sınıf |
|||||
---|---|---|---|---|---|
2023-2024 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I | 2 | 0 | 2 | |
GTP102 | Genel Mikrobiyoloji | 3 | 2 | 5 | |
GTP104 | Gıda Kimyası | 3 | 0 | 3 | |
GTP103 | Gıdalarda Temel İşlemler I | 2 | 0 | 4 | |
GTP101 | Kimya I | 2 | 1 | 3 | |
MAT127 | Matematik I | 3 | 0 | 3 | |
TDİ101 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 | |
YDİ101 | Yabancı Dil I (İngilizce) | 2 | 0 | 2 | |
Seçmeli | GIDA TEKNOLOJİSİ 1.SINIF GÜZ DÖNEMİ() | 7 | |||
ÇEV002 | Çevre Koruma | İzlence | 2 | 0 | 3 |
GTP105 | Laboratuvar Tekniği | 3 | 1 | 4 | |
Toplam AKTS: | 31 | ||||
2023-2024 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II | 2 | 0 | 2 | |
GTP204 | Gıda Endüstrisi Makinelerı | 3 | 1 | 4 | |
GTP104 | Gıda Kimyası | 3 | 0 | 3 | |
GTP203 | Gıdalarda Temel İşlemler II | 2 | 0 | 2 | |
GTP202 | Gıda Mikrobiyolojisi | 3 | 2 | 5 | |
GTP101 | Kimya I | 2 | 1 | 3 | |
GTP201 | Kimya II | 2 | 1 | 3 | |
GTP201 | Kimya II | 2 | 1 | 3 | |
MAT128 | Matematik II | 3 | 0 | 3 | |
TDİ102 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 | |
YDİ102 | Yabancı Dil II (İngilizce) | 2 | 0 | 2 | |
YDİ101 | Yabancı Dil I (İngilizce) | 2 | 0 | 2 | |
Seçmeli | GIDA TEKNOLOJİSİ 1.SINIF BAHAR DÖNEMİ() | 7 | |||
BİT006 | Bilgi ve İletişim Teknolojileri | 2 | 1 | 4 | |
GTP207 | Özel Gıda Ürünleri | 2 | 1 | 3 | |
Toplam AKTS: | 41 | ||||
2. Sınıf |
|||||
2023-2024 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
GTP311 | Bitkisel Yağ Teknolojisi | 4 | 1 | 5 | |
GTP312 | Et Teknolojisi | 4 | 1 | 5 | |
GTP315 | Meyve ve Sebze Teknolojisi | 4 | 1 | 6 | |
GTP313 | Süt Teknolojisi | 4 | 1 | 6 | |
GTP314 | Tahıl Teknolojisi | 3 | 1 | 5 | |
Toplam AKTS: | 27 | ||||
2023-2024 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
MYOSTJ01 | Staj | 0 | 2 | 5 | |
Seçmeli | GIDA TEKNOLOJİSİ 2.SINIF BAHAR DÖNEMİ() | 25 | |||
GTP 428 | AMBALAJ VE DEPOLAMA TEKNİKLERİ | 3 | 0 | 4 | |
GTP422 | Beslenme İlkeleri | 2 | 0 | 3 | |
GTP 429 | BİYOTEKNOLOJİ | 3 | 0 | 4 | |
GTP 424 | ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | 2 | 1 | 4 | |
GTP413 | Gıda Katkı Maddeleri | 2 | 0 | 3 | |
GTP405 | Hijyen ve Sanitasyon | 3 | 0 | 3 | |
GTP425 | Isıl Olmayan Gıda Muhafaza Teknikleri | 2 | 0 | 3 | |
MYOİE01 | İş Yeri Eğitimi | 2 | 0 | 10 | |
MYOİU01 | İş Yeri Uygulaması | 3 | 0 | 15 | |
GTP423 | Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi | 2 | 1 | 3 | |
GTP 426 | SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | 3 | 1 | 5 | |
GTP 427 | TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | 3 | 1 | 5 | |
Toplam AKTS: | 30 |